Followers

Tuesday, March 22, 2011

Aksi Si CIlik Berbasikal

JOM JOIN CONTEST NI!
Contest gandingan kakyong.com & syamilamohd.com

Anas bin Ahmad Ashraf, 2 years old (29.03.2009)
"Vrooooom! Vrooooom! Pon! Pon! Tepi Abah, Anas nak speeding nih!"

Salam Aunty Yong & Aunty Sya. Thanks sebab buat contest yang menarik ni. Hari ni Anas nak cerita pasal basikal Anas ni. Ini basikal pertama saya, dihadiahkan oleh MakTok saya. Saya belum pandai kayuh lagi. So, saya guna kaki je untuk gerakkan basikal ni. 
Selalunya saya main basikal saya petang2 aje. Tapi hari ni saya bangun awal pagi. Lepas tu Abah ajak saya main bola. Abah nak amik gambar saya lompat2. Bila Ummi nampak Abah amik kamera, Ummi terus mintak Abah amik gambar saya main basikal sebab nak join contest Aunty Yong & Aunty Sya. 
So, kiranya pagi ni saya dah beriadhah la. Saya melompat, main bola dan main basikal. Bagus riadhah ni sebab Rasulullah bersabda, "Aqal yang sihat ada dalam badan yang sihat" Jadi, saya nak sihat supaya aqal saya cerdas, saya nak jadi budak pintar. 
Sekian saja cerita saya.
Alkisahnya semalam Ummi tidurkan Anas awal sangat. Lepas Maghrib dia dah tido dah. So, pagi tadi kul 3.30 pagi dah bangun dah. Lepas tu langsung takmau tido sampai la ke pagi. Dah tu, terbit je matahari Abah ajak dia main kat luar sebab tak pernah Anas main kat luar awal-awal pagi. Sekarang nak main petang2 pun asyik hujan je kan. Anas seronok sangat pagi ni. Ye la, main dalam sejuk2, mesti la best. Lagipun Abah balik semalam kul 10, Anas dah tido. So, sebelum gi keje hari ni, Abah main dengan Anas dulu.

Ummi Anas nak tag Ummi Salsabila. Odah dah lama gak tak join contest kan...

PENAJA-PENAJA CONTEST



HADIAH Contest ini terbahagi kepada : 
  • pemenang bergambar – kategori anak lelaki & perempuan – 10 pemenang
  • cabutan bertuah – 4 pemenang 
hadiah-hadiah adalah : 
6 pemenang utama ( 3 lelaki + 3 perempuan) 
1 helai t-shirt bersulam nama anak ( tajaan Zamieda) , 1 voucher bernilai RM15 tajaanUmmi2shoppe dan voucher bernilai RM10 tajaan beautiliciouswardrobe~ untuk 2 pemenang
4 hadiah saguhati (2 lelaki + 2 perempuan) 
Buku untuk anak-anak tajaan Faryza dan voucher bernilai RM10 tajaan beautiliciouswardrobe  
Hadiah Cabutan bertuah 
1 patern cross-stitch gambar sendiri tajaan Yati & Stitch untuk 1 orang pemenang bertuah
2 sachet Sphyru Coffee dan 1 sachet susu kambing higoat untuk 3 orang pemenang bertuah tajaan
Kakyong’s shoppe

Last but not least, Anas nak ucapkan Happy Birthday untung Abang Fikri. Selamat Menyambut Ulangtahun Kelahiran yang ke-5. Ni hadiah ikhlas dari Anas. Sayang peluk cium untuk Abang Fikri.




AshAnas @ AshA's FaMiLy
us-kecik

1 comment:

kakyong said...

kakyong dtg semak..
beskal Anas ni sama lah dgn beskal 1st abg fikri dulu... tp abg fikri punya warna merah.. ;)

kakyong dah semak semua dah.. lulus & gud luck ya..